Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ‘Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kazanamadık’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhuriyet’in 100. yılında Atatürk’ün emaneti kazanmaktı ama kazanamadık.” söz konusu.

Özel, Atatürkçü Fikir Derneği Cem Eren Kültür Merkezi’nin açılışına ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anma törenine katıldı.

Özel, “Parti binasında CHP teşkilatına hitap ederken ‘Burası babamın evi’ diyorum. Burası aynı zamanda bir baba evi. Çok önemli bir günde çok farklı duyguları hep birlikte yaşıyoruz.” Muammer Aksoy’un öldürüldüğü gün sanki dün gibi ve 71 yaşında bir Atatürkçü. Kendisini fikirleriyle susturamayanların iki kurşunla susturmaya çalıştıklarını belirtti.

2023 Yılın Atatürkçü Ödülleri’nin sahiplerine verildiği törende Özel, ödül alan kişileri tebrik ederek, İnternetin Sultanları’nın Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir başarıya imza attığını belirtti.

Özel, filenin Sultanlarının Avrupa Şampiyonu olduğu anı unutamadığını vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Filenin Sultanları’nın Avrupa Şampiyonu olmasını izlerken eşim Didem’le birlikte izliyorduk. Didem ‘Sen ağlıyorsun’ dedi. ‘Elbette ağlıyorum. Cumhuriyetin 100. yılında bizim yapamadıklarımızı yaptılar, ellerine sağlık’ dedim. Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk’e verilen görev bu Cumhuriyet’te kazanmaktı, biz kazanamadık ama onlar tüm dünyaya karşı çıktılar ve kazandılar, ardından telefondan doğal Türkiye Cumhuriyeti adına tebrikleri kabul ettiler. Bu onlara uzatıldı ama sonra dönüp dediler ki: ‘Bize padişah falan demeyin, biz Atatürk’ün kızlarıyız.’ “Bu, 100’üncü yılımızda aldığımız en büyük ödül. Dünyaya diz çöktüren bir kadın voleybol takımı.”

“Sadakat borcumuz var”

CHP Genel Başkanı olarak bulunduğu makamın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamı olduğunu belirten Özel, “Bu makamda oturan biri olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Atatürk’ü sever, Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan değerlere değer verir, devrimlerini savunur.” “Sultanlara ve Atatürk’ün kızlarına tüm kalbimle teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP’de yaşayan ve ölen genel başkanların bulunduğunu belirten Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Herkes şunu bilmelidir ki, CHP’nin hayatta olan veya ölen liderlerine sadakat gösterecekseniz bu sadakatin tek bir tanımı vardır. Partisini iktidar yapacağız. Başka yolu yok. Bunu yapmadan biz Hiçbir lidere vefa göstermeyeceğiz. Saygı göstermeyi ihmal etmiyoruz ama son general “Liderimizden ilk liderimize kadar her birine vefa borcumuz var. Bu vefa borcu, partinin iktidara getirilmesi ve Cumhuriyetin kurucularına düşman olanların iktidardan uzaklaştırılmasıyla sağlanır.”

Konuşmaların ardından Özel, kültür-sanat alanında Yılın Atatürkçü Ödülü’nü Rutkay Aziz’e takdim etti.

Törene Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürkçü Fikir Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt ve davetliler katıldı.

bayramic-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu