Haber

Washington Post analizi: Erdoğan hâlâ çok popüler

Seçime sayılı günler kala dış basında Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili analizler yer almaya devam ediyor. Son olarak Washington Post gazetesi “Türkiye’nin yaklaşan seçimleri dünya için neden bu kadar önemli?” başlıklı bir analiz yayınladı.

“HALA ÇOK POPÜLER”

Analizde, Lider Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’den bu yana zafer kazandığı belirtildi. Ayrıca Erdoğan’ın muhalefet tarafından uzun süredir eleştirilse de hala çok tanındığı belirtildi.

Haberin devamında; “Erdoğan’ın yönetimi altında, Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası bir güç komisyoncusu olarak rolü önemli ölçüde arttı”kelimeler yer aldı.

“ERDOĞAN SEÇİM KAMPANYASINDA HİSSEDİYOR”

“Erdoğan gerçekten kaybediyor mu?” sorusuna da cevap arandı. analizde” Erdoğan, Türkiye’nin en uzun süre görev yapan lideri. Türkiye Erdoğan’ı üzmüş görünmüyor. 69 yaşındaki Erdoğan, seçim kampanyası yolunda kendini evinde hissediyor”söylendi.

“YÜZLERİ GÜLÜYOR”

Erdoğan’ın vergi indirimleri, ucuz konut kredileri, enerji sübvansiyonları ve iktidarda olduğu süre boyunca yol ve köprü geçiş ücretlerini artırmama taahhüdü gibi ekonomik tedbirlerin halkın yüzünü güldürdüğü vurgulandı.

Muhalefet ile hükümetin birbirlerine çeşitli suçlamalarda bulunduğuna değinilen haberde, muhalefetin hükümet tarafından özellikle terör örgütü PKK’ya takviye vermekle suçlandığına dikkat çekildi.

KILIÇDAROĞLU HER ZAMAN KAYBEDİYOR

Haberde CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da bahsedildi. Erdoğan’a karşı her zaman kaybettiği vurgulanırken, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP tabanı arasında popüler olduğu vurgulandı.

ERDOĞAN’IN DENGELİ DURUMUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Analizlere göre bir diğer değerli konu da Rusya-Ukrayna savaşı. Erdoğan’ın dengede olduğuna dikkat çekilen haberde, Putin’in Akkuyu Nuclear Santali’nin açılışına video konferansla katıldığından bile bahsedildi.

BAŞLIĞI “DESPOTİZMİN GÖLGESİNDE SEÇİM” OLDU

Washington Post gazetesi daha önce yayımladığı başyazısında, “Türkiye’de artan despotizmin gölgesi seçimlerin üzerine düşüyor.”

“En derin ve muhtemelen en kalıcı hasarın Erdoğan iktidarı döneminde ülke içinde verildiğini” yazan gazete, fikir ayrılıklarını alevlendirerek, Erdoğan’ın bir zamanlar renkli olan ve ülkeyi yöneten sivil toplumunun yeniden canlanması için gereken alanı daralttı. “mahkemeler Erdoğan’ın intikam araçları haline geldi.” yazmıştı.

karaisalihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu