Ekonomi

Öğle Saatlerinde Hisse Senedi Hareketliliği: Tesla, Li Auto ve CNH Industrial Düşüşte; Salesforce Yükselişte

Investing.com — Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başlıca hisse senedi endeksleri Pazartesi günü hafif artışlar yaşayarak, büyük teknoloji şirketlerinden gelen önemli kazanç raporlarından etkilenmesi beklenen bir haftanın başlangıcına işaret etti.

İşte bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde dikkat çeken hisse senedi performanslarından bazıları:

Tesla (TSLA) hisseleri, elektrikli araç üreticisinin Çin ve Almanya gibi birçok önemli pazarda fiyatlarını düşürdüğünü açıklamasının ardından %4,6 oranında geriledi. Bu hamle, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nde benzer fiyat indirimleri yapmasından kısa bir süre sonra geldi ve bu da elektrikli araç sektöründe fiyatlandırma konusunda rekabetin yoğunlaşmasına yol açabilir.

Li Auto (NASDAQ:LI) hisseleri, Çinli elektrikli araç üreticisinin L7, L8, L9 ve yakın zamanda tanıtılan MEGA spor hizmet aracını da içeren çeşitli araç modellerinin fiyatlarını düşürme kararının ardından %6 oranında değer kaybetti.

Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri, Morgan Stanley (NYSE:MS)’deki analistlerin kazanç raporunun ardından fiyatta olası bir düşüşün ardından hisse alımını tavsiye etmelerinin ardından değişmedi. Haziran çeyreğindeki gelir tahmininin ve öngörülen hisse başına kazancın muhtemelen finansal analistlerin tahminlerinden %4 ila %7 daha düşük olacağını öngörüyorlar.

Verizon (VZ) hisseleri, telekomünikasyon şirketinin Pazartesi günü ilk çeyrekte beklenenden daha az kablosuz müşteri kaybettiğini bildirmesinin ardından %3,6 oranında düştü. Bu durum, esnek hizmet planlarına ve indirimli fiyatlarla yayın hizmetlerini içeren paketlere bağlandı. İlk çeyrek sonuçlarının hem olumlu hem de olumsuz yönleri olduğu düşünülüyor.

Salesforce (CRM) hisseleri, iş yazılımları konusunda uzmanlaşmış şirketin, hisseleri %9 düşen veri yönetimi yazılım şirketi Informatica’yı (INFA) satın alma görüşmelerini anlaşma sağlanamadan sonuçlandırmasının ardından, satın alma şartları üzerinde uzlaşmaya varılamaması nedeniyle %0,3 oranında hafif bir artış gösterdi.

Quanex (NX) hisseleri, inşaat malzemeleri tedarik eden şirketin İngiliz rakibi Tyman’ı 1,1 milyar dolara satın alma niyetini açıklamasının ardından %4 düştü.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Cardinal Health (CAH) hisseleri, sağlık hizmetleri sağlayıcısının eczane faydaları yönetim hizmeti OptumRx ile sözleşmelerinin Haziran sonundan sonra devam etmeyeceğini açıklamasının ardından %5,7 düştü.

CNH Industrial (CNHI) hisseleri, tarım ekipmanları üreten şirketin İcra Kurulu Başkanı Scott Wine’ın ayrılacağını açıklamasının ardından %5 düştü. Gerrit Marx yeni CEO olarak atandı.

Spotify Technology S.A. (SPOT) Salı sabahı açıklanması beklenen ilk çeyrek kazanç raporu beklentisiyle %2,5’lik bir düşüş yaşadı.

Ford (IS:FROTO) (F) %4’lük bir artış kaydetti. Şirketin ilk çeyrek kazanç raporunu Çarşamba günü yayınlaması planlanıyor.

Louis Juricic tarafından hazırlanan ek rapor

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu