Teknoloji

Meta, 40 Milyar Dolar Harcadığı Akıllı Telefonlara Metaverse Platformu Getiriyor

Gazeteci Janko Roettgers, Horizon Worlds hakkında değerli bir tartışma yaptı. Paylaşılan bilgilere göre Meta, bugüne kadar 40 milyar dolar harcamasına rağmen kullanıcı sayısını artıramadığı metaverse platformunun taşınabilir versiyonu üzerinde çalışıyor ve bu ‘uygulama’ çok yakında yayınlanacak.

Horizon Worlds’ün şu anda yalnızca Quest VR cihazlarında erişilebilir olduğunu ve CNBC’nin geçen Ekim ayında paylaştığını düşünürsek. Horizon Worlds’ün 200.000’den az kullanıcısı var” haberini de eklediğimizde taşınabilir uygulama üzerinden erişimin platformun popülaritesine olumlu katkı sağlayacağını tahmin edebiliyoruz. Sonuç olarak bir başka meta uygulama, İş Parçacığı, sadece taşınabilir uygulama üzerinden kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Meta aslında geçen yıl taşınabilir bir sürüm geliştirdi ancak yayınlayamadı.

İlgili bilgileri doğrudan Meta’nın metaverse Başkan Yardımcısı Vishal Shah’tan alan Roettgers şunları söyledi: Ufuk DünyalarıTaşınabilir sürümle ilgili olarak Shah, “. Mobil uygulama deneyimi yerine mobil cihazlardan erişilen bir VR deneyimikelimesini kullandığını belirtmektedir.

Öncelikle; Horizon Worlds’ün taşınabilir sürümünün bir orta platform temeline sahip olacağına dikkat edilmelidir. Yani Quest VR kullanıcıları ve taşınabilir kullanıcılar bir arada olabilecekler. Ayrıca Şah’a göre VR versiyonu en iyi deneyimi sunmaya devam edecek.Mobil sürüm, yalnızca Quest VR’yi karşılayamayan veya Quest VR’nin doğrudan satılmadığı ülkelerdeki kullanıcılar için Horizon Worlds’e girmek için bir basamak görevi görecek.

Üretken AI desteği Horizon Worlds’e geliyor

Metaverse öldü“ifadelerinize” Metaverse’nin kabarcık tarafı öldüVishal Shah, içerik üreticilerini metaverse kozmosuna çekmek ve oradaki yatırımları artırmak için verimli yapay zeka araçlarını Horizon Worlds’e getirmek için çalıştıklarını belirtti. Pek çok hizmet üzerinde çalıştıklarını belirten Shah, kullanıcıların avatarlarını hareket ettirebileceklerini söyledi. Horizon Worlds’ten ve diğer platformlardan Horizon Worlds’e Türkiye’ye getirmek için çalıştıklarını da belirtti.

bahcesarayhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu