Haber

Köy köy dolaşıp hasta hayvanları tedavi ediyorlar

Köy köy dolaşıp hasta hayvanları tedavi ediyorlar

ERZURUM – Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Erzurum Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri ve Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencileri köy köy dolaşıp hasta hayvanları tedavi ediyorlar.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Erzurum Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencilerinin saha eğitimine yönelik yapılan çalışmalar ortasında yer alan ve bu çerçevede Gezici Hayvan Hastanesi, Oltu’nun Yarbaşı ve Özdere Köyünde hasta hayvanları tedavi ettiler.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ersöz Arş. Gör Emre Eren,Arş. Gör. Ferda Turgut Arş. Gör. Vefa Tohumcu ve 9 son sınıf öğrenci ile Oltu İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünde çalışan Veteriner tabip Hüseyin Karabulut, veteriner doktor Muhammet Öz ile birlikte Yarbaşı ve Özdere köylerini dolaşıp hasta hayvanları ve hasta sokak hayvanlarını da tedavi ettiler.

Kırsal yerleşim bölgelerinde hayvan sıhhatini daima olarak denetim etmek, hayvan sıhhatinin korunmasına ve bölge çiftçisinin kalkınmasına yardımcı olmak gayesiyle hizmete giren Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Gezici Hizmet Aracı çalışmalarına başladı.

Hayvanlarının ahırlarında tedavi etmelerinden son derece mutlu kalan köylüler emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi cerrahi anabilim kolu Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ersöz, “Üniversitemiz bünyesinde yaptığımız projeler bağlamında bilhassa Bap projeleri ile her hafta Erzurum’un bir ilçesine ziyarette bulunmaktayız bu gittiğimiz yerlerde hayvanları yerinde muayene ederek gereken müdahaleyi yapmaktayız Erzurum İl ve İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri ile birlikte çalışıyoruz bu hafta Oltu’ya geldik Oltu İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünün veteriner doktorları ile birlikte Oltu’nun Yarbaşı ve Özdere Köyünde gerekli çalışmaları yaparak hasta hayvanlara muayene ettik gerekli tedaviyi uyguladık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu