Haber

Kandilli Koleji Sahibi Sendikalı Öğretmene Şemsiyeyle Saldırıyor!

Kadıköy’deki Kandilli Koleji’ne gelen sendikalı öğretmenler, kolej sahibi tarafından saldırıya uğradı. Görüntülerde üniversite sahibinin şemsiyeyle öğretmene vurduğu anlar yer aldı.

Kadıköy Kandilli Koleji’nde yasa dışı çalışma koşullarına direnen ve sendikal haklarını kullanmak isteyen öğretmenlere okul sahibi şemsiyeyle saldırdı.

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘İstanbul Kadıköy’deki Kandilli Koleji’nin işvereni sendikalılarımıza saldırdı. Yasal hakları ve sendikal kimlikleriyle kaçak çalışmaya karşı çıkan üyelerimize fiziki müdahalede bulunan kurum hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Özel sektör öğretmenlerinin şeref ve haysiyetini korumaya, çalışma koşullarını güvence altına almaya kararlıyız. İşverenlerin çalışma biçimi haline getirdiği keyfi uygulamaları ortadan kaldıracağız.

Patronlar ‘otoriteleri’ sarsıldığında gerçek yüzlerini gösterirler. Eğitim gibi değerli bir alan bu işverenlerin elindedir. Bu Milli Eğitim Bakanlığının eğitim politikasının karşılığıdır. Sendikamız eğitim ve öğretim çalışanlarını patronlara teslim etmeyecektir. Arkadaşlar, Birlikte Çekin! Haklıyız, gerçek bizimle!’

Üniversite sahibinin öğretmene şemsiyeyle vurduğu anlar ?

haberoguzlar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu