Haber

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, basın toplantısı düzenledi.

ÂLÂ Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü, “İYİ Parti olarak HDP’nin PKK ile ilişkisine ilişkin duruşumuz, değerlendirmemiz ve eleştirilerimiz nettir. Bu sadece İYİ Parti’yi ilgilendiren bir konu değildir.” söz konusu.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak belirlendiğini hatırlatan Zorlu, partisinin asgari ücretin en az 9 bin 200 lira olması gerektiğini belirttiğini hatırlatarak, bu konudaki son tekliflerinin ‘Şube’ oldu. 9 bin 600 lira.

Bu kapsamda rakamın 3 ayda bir güncellenmesi gerektiğini yaptığı paylaşımlarını hatırlatan Zorlu, “Minimum fiyat, sadece geçmiş enflasyonu değil, maliyetin çok yükseldiği bir dönemde gelecek olan hayat pahalılığını da karşılayacak bir direnç düzeyine sahip olmalıdır. yaşamak çok yüksek.” söz konusu.

Yas tutan emeklilerin en düşük maaşlarının asgari ücret düzeyine getirilmesi gerektiğini ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

“Bugün asıl kütük milletin sırtında. Küfede ne var? AK Parti’nin özellikle son dönemdeki pratiği. ekonomi politikalar, kabul edilebilir seviyeyi aşmış geçiş garantili uygulamalar, israf, 3’lü 5’li taraftar sistemi… Bütün bunlar milletimizin sırtındadır ve bu kalıp artık küflenmiştir. Adaletsizliği, beceriksizliği ve hayat pahalılığını ülkemizin dört bir yanına yaymaya devam ediyor. Milletimiz geçmişte çok yük taşımıştır ama bugün milletimizin sırtına yük olarak görülen bu yük taşınabilir bir vaziyette değildir.”

kanun teklifi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya atıfta bulunan Zorlu, bunun hukuki değil siyasi bir dava haline geldiğini söyledi.

Zorlu’nun açıklaması şöyle:

“Biz bir davette bulunmak istiyoruz, dün bir AK Parti milletvekili, gerekirse kanun değişikliğiyle siyasi yasağın kaldırılabileceğini söyledi. Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla hukukçu arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yaptı. Öngörüyoruz. Cumhurbaşkanına hakaret suçu dahil değişiklikler var.AİHM’nin bu konuda çok net ve net kararları var.Hakaretten kaynaklanan siyasi yasağı cezai şartlarımızdan kaldırmak için bir girişim başlatıyoruz.Doğrusu sözünüzü tutun, engellemeyin. Bu ülkenin demokrasi barosu, demokrasinin siyasete yolculuğu.Gelin bu değişiklikleri TBMM’de birlikte yapalım.Geçmişte Sayın Erdoğan da bu konuda önemli bir cezaya çarptırıldı.Bu hepsini kapsayacak bir yasa değişikliği. Ülkemizin bundan sonra bu ayıbı paylaşmasını istiyoruz.Böyle değil Dünyanın karşısına bir tabloyla çıkmayalım.En önemlisi 16 milyon İstanbullunun iradesini hiçe sayan sürecin bu şekilde parçası olmayalım. “

Zorlu, Başkan Meral Akşener’in katılımıyla “Büyük Kadınlar Buluşması”nı 25 Aralık Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceklerini söyledi.

Seçim yaklaşırken “muhalefet medyası” olarak fiyatlandırılan bazı yayın organlarına verilen para cezalarına dikkat çeken Zorlu, “Biz orantısız, orantısız ve siyasi saiklerle yapılan bu cezalandırma yöntemini iktidara yönelik çok ciddi bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. basın özgürlüğü. Umarız bu orantısızlık devam etmez.” dedi.

“Siyasi duruşumuz, yaklaşımımız bellidir”

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın 6’lı masaya ortak aday çağrısını hatırlatan Zorlu, şunları kaydetti:

“İYİ Parti olarak bu konudaki siyasi duruşumuz ve yaklaşımımız başından beri bellidir. Meclis katında demokrasiyi, iş birliğini, milletimizin birlik beraberlik hedefini elbette önemsiyoruz ama İYİ Parti olarak Parti olarak HDP’nin PKK ile ilişkisine ilişkin duruşumuz, değerlendirme ve eleştirilerimiz bellidir.Adaylık konusu da bellidir.Sadece İYİ Parti’yi ilgilendiren bir konu değildir.Altılı tablodan bahsedilmiştir, muhtemelen diğer ortaklara, genel liderlere ve bu altılı masanın görüşlerine sunulabilecek bir konudur. Önümüzdeki günlerde birlikte tartışmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu