Haber

İnegöl’de 1000 polisin katıldığı operasyonda 49 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik 1000 polisin katıldığı şafak operasyonunda 49 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Paketçilerden biri kaçmaya çalışırken helikopter grupları tarafından fark edilerek takip edildi. Sokaktaki gruplar onu da yakaladı. Narkotik köpeğinin de katılımıyla kapıların koçbaşlarıyla kırıldığı operasyonda çok sayıda uyuşturucu, hassas terazi, 13 silah ve fişek ele geçirildi. Bursa Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, “Bu operasyonları çocuklarımızın geleceği için gerçekleştiriyoruz. Başta uyuşturucu tacirleri olmak üzere çetelere, hırsızlara ve suç merkezlerine karşı Bursa’yı dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirene kadar mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.” Dünyanın en güvenli şehirleri.”

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü, yaklaşık bir yıl boyunca yürüttüğü fiziki ve teknik takibin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı izinle İnegöl ilçesinde büyük bir operasyon başlattı.

Bursa Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, operasyona katılan 1000 polisi dualarla uğurladı. Zaimoğlu, Bursa’yı dünyanın en güvenli şehirlerinden biri haline getireceklerini belirterek, “Narkotik Şubemizin uzun süredir hazırlığını yaptığı, çocuklarımızı zehirleyen, kanlarını emen uyuşturucu satıcılarına yönelik bir operasyona hazırlanıyoruz. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla Bursa’yı suç merkezlerinden temizledik, temizlemeye de devam edeceğiz, operasyonlarımız aynı kararlılıkla artarak devam edecek, bu vesileyle hazırlıklarını yaptığımız bu operasyonu değerlendiriyoruz. Çocuklarımızın mutlu geleceği için önemli bir adım olarak uzun bir zaman var. Öncelikle Bursa’yı uyuşturucu tacirlerinden, çetelerden, hırsızlardan ve suç merkezlerinden tamamen temizleyerek, Bursa’yı dünyanın en güvenli şehirlerinden biri haline getireceğiz. ” Düşmana karşı mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Daha sonra İnegöl’de farklı adreslere operasyon başladı. Gruplar, şafak vakti şüphelilerin adreslerine baskın düzenleyerek, kapıları koçbaşlarıyla kırdı. Polis 35 adrese daha girerek suç unsuru taşıyan 49 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin ev ve ikametgahlarında yapılan aramalarda; 1 kilo 193 gram metamfetamin, 1 kilo 940 gram bonzai, 1 kilo 315 gram esrar, 13 adet kenevir kökü, 18 adet sentetik hap, 4 adet terazi, 1 adet tüfek ve 13 adet tabanca ele geçirildi.

Nefes kesen operasyon anı kameralara kaydedilirken, polisten kaçan bir şüpheli ise helikopterle tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınan 49 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. -BURSA

aziziye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu