Haber

‘Evcil’ aslan lüks araçla şehir turunda gözaltına alındı

Tayland polisi, Pattaya sokaklarında Bentley marka lüks bir araca atılan ‘evcil’ aslanın sahibini gözaltına aldı. Daha sonra ülkeyi terk eden Sri Lankalı bir adamın, şehrin sokaklarında aslan yavrusunu gezdirdiği ortaya çıktı.

BBC’nin haberine göre, beyaz lüks bir aracın arka koltuğunda şehirde dolaşan aslanın görüntülerinin sosyal medyada viral olmasının ardından, aslanın ‘sahibi’ olduğu anlaşılan ve aslan olarak kabul edilen Sawangjit Kosoongnern, Sri Lankalı arkadaşı olan adam gözaltına alındı. Gezi sırasında aslan yavrusunun zincirlendiği belirtildi.

ASLANIN SAHİBİ 1 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

Tayland’da aslan sahibi olmak yasa dışı değil ancak bunun resmi olarak kaydedilmesi gerekiyor. Taylandlı yetkililer, Sawangjit’in hayvanı Nakhon Pathom bölgesindeki Taylandlı bir adamdan satın aldığını ve ardından Pattaya’ya gönderdiğini iddia ettiğini bildirdi. Ancak aslanı satan kişinin tesisinin daha önce yetkililer tarafından denetlenmemesi hem devir işlemini hem de mülkiyeti yasa dışı hale getiriyordu.

TAYLAND’DA YASAL MÜLKİYET ALTINDA 224 ASLAN VAR

Sawangjit bu bağlamda ‘izinsiz kontrollü bir yırtıcı hayvan bulundurmak’ ile suçlandı. Tayland’da bu suç 1 yıla kadar hapis ve 2.800 dolara kadar para cezasıyla cezalandırılabiliyor. Polis, aslanı havuzlu bir villada tuttuğu tespit edilen Sri Lankalı adama da cezai yaptırım uygulanması için arama başlattı. Ancak şüpheliye artık Tayland’da olmadığı için ulaşılamadı. Bu şüpheli aynı zamanda ‘kontrollü yabani hayvanı halka açık alanlara götürmekle’ de suçlandı. Bu suçun cezası 6 aya kadar hapis ve 1400 dolara kadar para cezasıdır. Tayland’da yasal mülkiyet altında 224 aslan bulunmaktadır. (DIŞ HABER)

cayiralanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu