Haber

Down Sendromlu Milli Sporcu Emirhan Akçakoca İtalya’da Avrupa Şampiyonu Oldu

İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda dünya rekorunu geliştirerek Avrupa şampiyonu olan down sendromlu milli sporcu Emirhan Akçakoca, memleketi Tekirdağ’da coşkuyla karşılandı.

Padova’da düzenlenen Avrupa Down Sendromlular Şampiyonası’nda yıldız ve yıldız sporcu Emirhan, 100 metre, uzun atlama ve gülle atmadan oluşan triatlonda (3 yarış) 2320 puanla 2298 puanla kendi dünya rekorunu kırdı. puan alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Kente gelen milli sporcu için eski otogardaki Gençlik ve Spor Merkezi Sporİl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılama töreni düzenlendi.

Çiçeklerle karşılanan milli sporcuya, arkadaşları ve yakınları sevgi gösterdi.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emirhan’ın Tekirdağ’ın gururu olduğunu söyledi.

Milli sporcunun şampiyonadan 7 madalyayla döndüğünü belirten Üzgün, “Kendi dünya rekorunu geliştirdi. Türkiye’nin, Trakya’nın ve özellikle mavi gözlü şehrimiz Tekirdağ’ın gururu oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. ve Lokman hocamız gönülden.” söz konusu.

Milli atlet Emirhan Akçakoca da kendisi için düzenlenen karşılama töreninden çok memnun kaldığını ifade etti.

Şampiyonada ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Akçakoca, “Böyle bir karşılama olacağını bilmiyordum. Menajerim Ahmet’e hoş geldin için çok teşekkür ederim. Lokman hocama da çok teşekkür ediyorum. çok, Lokman hocam olmasaydı spor olmazdı. Hocama ve menajerim Ahmet’e sevgilerimi sunuyorum.” Gönderiyorum.” dedi.

Teknik Direktör Lokman Öksüz, Emirhan’ın çabalarının Avrupa Şampiyonası’nda karşılığını aldığını belirtti.

Karşılama törenini hazırlayan herkese teşekkür eden Öksüz, “Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yarışmak için İtalya’ya gittik ve hedeflediğimizi başardık. Her şey planladığımız gibi oldu, çalışmaya devam edeceğiz. Dünyayı ağırlayacağız. Gelecek sene mart ayında şampiyonluk. Yeni hedefimiz yine Antalya’dır.” “İnşallah plaklarla karşınıza çıkacağız, çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Törene AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ve sporcunun yakınları katıldı.

Konuşmaların ardından Akçakoca ve yakınları konvoy eşliğinde kente gitti.

salpazari-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu