Haber

Depremden kurtulan aile, kurtarıcı AKUT ekibiyle buluştu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde en büyük can kaybının yaşandığı noktalardan biri olan Hatay’da Rönesans Rezidansı’nın enkazından 3 gün sonra kurtarılan Dr. Şebnem Adıgüzel ve ailesi, onları kurtaran Denizli AKUT ekibiyle buluştu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette eşi ve 2 çocuğuyla birlikte gelen Adıgüzel, kendilerini ayakta tutan durumun aile geçimi olduğunu belirtti.

Hatay’daki “Rönesans Köşkü”, 6 Şubat’ta meydana gelen ve “yüzyılın felaketi” olarak da anılan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde ihmal sonucu çok sayıda ailenin mezarlığına döndü. Söz konusu konutta yaşayan ve şanslı ailelerden biri olan “Adıgüzel” ailesi 3 gün sonra bulunarak enkazdan kurtarıldı. Depremin yaralarını sarmak ve acılarını unutmak isteyen aile, kendilerini kurtaran Denizli AKUT ekiplerini de unutmadı ve 750 kilometrelik yolculuğun ardından Adana’ya geldi. Duygulu anların da yaşandığı toplantıda AKUT ekipleri, misafirlere çeşitli ikramlarda bulunarak AKUT’u tanıttı.

“Bizi hayatta tutan 4 kişinin hayatta kalmış olması”

Rönesans konutu enkazından 3 gün sonra eşi ve 2 çocuğuyla birlikte kurtarılan Dr. Şebnem Adıgüzel, çok şanslı olduklarını ve önlerinde güzel bir hayat olması için her gün dua ettiklerini söyledi. Hekim Adıgüzel, “Kahramanmaraş depreminde Antakya’da 3 gün enkaz altında kaldık. 74 saat sonra AKUT Denizli ekibi bizi enkazdan çıkardı. Adana’dan kendilerini ziyarete geldik. Kendilerine teşekkür edip görmek istedik. Açıkçası bu kadar sıcak bir karşılama beklemiyordum sadece bizi çıkaran birkaç kişiyle iletişime geçebildik ama buraya gelip tüm ekiple tanışma fırsatı bulduğumuz için çok memnun kaldık. çok hoş geldiniz.hepsine teşekkür edebildiysek ne mutlu bize.açıkçası hayat şartlarında değişiklikler oldu.ama yine de niyetler aynı talihsizlik kolay kolay geçmiyor durumlar.bizi devam ettiren şey şu ki; 4 kişi kurtulduk. Bu yüzden kendimizi daha şanslı sayıyoruz, önümüzde güzel bir hayat olması için dua ediyoruz.” söz konusu.

“O samimiyetin paylaşılacak, anlatılacak bir yanı yok”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AKUT Denizli Takım Lideri Cengizhan Öztürk, “Bizim için keyifli bir gün çünkü yıllardır hazırlandığımız bir afet var ve bunun sonucunda ortaya bir memnuniyet tablosu çıkıyor. böyle korkunç olaylardan sonra hoş şeyler yaşamamız bize çok ortalara gelmek istemiyoruz eski travmaları yaşamamak için ama başlarına böyle bir şey geldi ziyaret edelim dediler çok keyifliydi .Bütün operasyon ekibini ağırladık.Tabii ki ailelerinin her bir ferdini saatlerce dinledik,onlar da bizi dinlediler.Aslında farkında olmadan biz de onlar sayesinde çok güzel sözler söylediler. Aslında onları yıllardır tanıyormuşum ya da tanımamışım gibi bir duyguya kapıldım. Çünkü o samimiyetin paylaşılacak ya da anlatılacak bir yanı yok.” açıklamalarında bulundu.

“Bizi mutlu etti, gururlandırdı”

Ailenin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden AKUT ekibi üyelerinden Hasan Yalap, Ayfer Dal ve Güneş Deniz Erk, “Depremde aileye sağlıklı bir şekilde ulaştık ve onları kurtarmayı başardık. Bize teşekkür ettiler. Kendilerini sağlıklı, memnun ve ailece görmekle karşı karşıyayız. Geldikleri için mutlu ve gururluyuz. Ruha dokunmak bizim görevimiz” dediler.

Öte yandan depremden kurtarılarak hayata döndürülen aile de AKUT gruplarının ailelerine sertifikalarını verdi. – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu