Haber

CHP İzmir’e aday olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı düşünüyor

CHP’nin yaklaşan yerel seçimlerde İzmir adayı henüz bilinmezken, siyasi lobileri harekete geçiren bir gelişme yaşandı. Kulislerde yer alan iddiaya göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde buluştuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınızı uygun bulduk.” söz konusu.

ÖZEL, CEMİL TUGAY’LA BULUŞTU

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’nin İzmir adayına ilişkin dikkat çekici bir kulis bilgisi paylaştı. Saymaz, CHP Genel Merkezi’nde tanıştığı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a CHP Lideri Özel’i göndererek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınızı uygun bulduk. Sizi tek isim olarak MYK’ya alacağız. Burada onaylanırsanız” dedi. Parti Meclisinde karar vereceğiz.” Söylediklerini yazdı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay

TUNÇ SOYER PAYLAŞTI

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir üzerinden yürütülen polemiklerin asıl amacı Türkiye’deki güçlü muhalefeti bölüp zayıflatmaktır. Tabanda mümkün olan en güçlü iş birliğini oluşturmak ve tabanın sesine kulak vermek zorundayız. “Bunu büyütmek için çabalamaya devam edeceğim.” sözlerini kullandı.

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, babasının zorunlu hizmeti sırasında 1967 yılında Van’da doğdu. 1980 yılında İzmir İnönü Lisesi ortaokul bölümünden, 1983 yılında lise bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekim olarak çalıştı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi alanında uzmanlaştı ve 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorasını aldı. 1997 yılında ABD Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırma hekimi olarak çalıştı. Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında İzmir Çiğli Şehir Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

2009 yılında Karşıyaka’da hekimlik mesleğine başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini belediye başkanı seçildikten sonra kapattı. Evli ve 2 kız, 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babası olan Tugay, üniversite, lise ve ilkokulda eğitim görüyor, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu