Ekonomi

Bank of America yatırımcıların ruh halinin iyileştiğini ancak aşırı heyecandan uzak olduğunu bildirdi

Bank of America Pazartesi günü yaptığı bir araştırma brifinginde yatırımcıları, aralarındaki iyimserliğin artmasına rağmen henüz ezici bir heyecan olmadığı konusunda bilgilendirdi.

Banka analistleri, karma bir varlık portföyü için ortalama hisse senedi tahsisi önerilerini izleyerek hisse senedi stratejistlerinin iyimserliğini tersine yansıtan bir ölçü olan Satış Tarafı Göstergesinin (SSI) Mart ayında 0,22 puan artarak %55’e yükseldiğini ve Mayıs 2022’den bu yana en yüksek noktaya işaret ettiğini açıkladı.

Banka, “Hisse senedi fiyatlarındaki son yükseliş yatırımcı güvenini artırmış görünüyor; S&P 500 Mart ayında %3,2’lik toplam getiri sağlayarak %10,6’lık bir artış görülen 2019’dan bu yana en güçlü ilk çeyreğe katkıda bulundu ve beş aylık bir hisse senedi fiyat artışı dizisine işaret etti” dedi.

“SSI tarihsel olarak, genellikle genel piyasa duyarlılığının tersini gösteren güvenilir bir gösterge olmuştur. Başka bir deyişle, Wall Street’teki genel hissiyat çok olumsuz olduğunda potansiyel pazar büyümesine işaret etmiş ve bunun tersi de olmuştur.” Şu anda SSI, 15 yıllık ortalaması olan %54,7’nin biraz üzerinde “Nötr” konumdadır.

Aslında gösterge “Al” sinyalinden ziyade “Sat” sinyaline daha yakın, ancak yine de önümüzdeki 12 ay içinde hisse senedi fiyatlarında %13’lük potansiyel bir artış öngörüyor.

Bank of America şunları bildirdi: “Geçmiş veriler, SSI bu seviyede veya daha düşük olduğunda, takip eden 12 aylık hisse senedi getirilerinin ortalama %81’e kıyasla %94 oranında pozitif olduğunu göstermektedir.”

Bankanın ekonomistleri, Federal Rezerv’in Haziran ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağını ve nakit getirilerinin iki yıl içinde %3’e yakın olacağını tahmin ediyor. Bu gerçekleşirse, özellikle emeklilik hesaplarından önemli miktarda paranın gelir sağlayan hisse senetlerine geçmesini, bunun da değer ve temettü ödeyen hisse senetlerine olan talebi artırmasını bekliyorlar.

Banka, tarihsel eğilimlerin beklenen bu değişimi desteklediğini savunuyor ve Mart ayında başlayan çeşitlendirmenin devam etmesini bekliyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

arnavutkoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu