Haber

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, F.Bahçe’yi yenerek tarih yazdı

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetimindeki deplasman maçında ezeli rakibi F.Bahçe’yi 3-2 mağlup ederek tarih yazdı. Gruptaki ikinci periyodunda değerli bir galibiyet elde eden Abdullah Avcı, Trabzonspor’da oynadığı karşılaşmalarda ise 3. kez Fenerbahçe’yi liderlik koltuğundan indirdi.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’dan ayrılan ve yerine Nenad Bjelica’nın ayrılmasının ardından takımına geri dönen Abdullah Avcı, Trabzonspor’un ikinci döneminde Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenerek tarih yazdı. Lige iyi bir başlangıç ​​yapamayan takımın başına geçtikten sonra 3 haftada takımı istikrara kavuşturmaya başlayan 60 yaşındaki teknik adam, F.Bahçe’nin 26 yıldır aşamadığı Kadıköy duvarlarını da galibiyetle geçti. kariyerinin ilk şampiyonluğunun mutluluğunu yaşadığı takım.

Ekim ayında bordo-mavili takımda ikinci dönemine başlayan Avcı, Trabzonspor’un başında 5 kez F.Bahçe ile mücadele etti ve bu müsabakalarda 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Dün akşam sezonun maçını oynayan Abdullah Avcı, Kadıköy’deki galibiyetle Fenerbahçe’yi zirveye taşıdı.

TARİH TEKRAR ETTİ, Fener’i 3 Kez Tepeden Vurdu

Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde F.Bahçe’yi 3 kez deviren Avcı, Trabzonspor’un teknik direktörü olduğu dönemde ise şampiyonluğun iddialı takımı rakibini bugüne kadar 3 kez zirveden devirdi. Avcı yönetimindeki Trabzonspor, 2021-22 sezonunda Vitor Pereira yönetimindeki lider Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek 19 puanla zirvede yer alırken, 15. haftada ise 29 puanla zirvedeki rakibini tahtından indirdi. Jorge Jesus yönetimindeki maçta 2-0 mağlup olarak 2022-23 sezonunu tamamladı. Dün akşam namağlup İsmail Kartal yönetimindeki 11. hafta maçında 30 puanla zirvede yer alan Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-2 mağlup ederek bir kez daha liderlik koltuğundan indirdiler.

AVCI YENİDEN TARİH YAZDI

Bu sezon ligde 10 maçlık galibiyet serisiyle başlayan F.Bahçe’nin toplam 19 maçlık galibiyet serisine son veren Abdullah Avcı, deplasmanda oynanan maçın ardından sarı-lacivertli takımı sahasında mağlup eden ilk teknik direktör oldu. 1997 yılından bu yana 15 farklı teknik direktörle 25 kez F.Bahçe ile mücadele eden Trabzonspor, Abdullah Avcı ile tarihi bir galibiyete imza attı.

ÖZKAN SÜMER’İ YAKALADI

2021-22 sezonunda Trabzonspor’a şampiyonluk sevincini yaşatan Avcı, bu sezon 26 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi yenerek tarih yazdı. Avcı, dün akşam aldığı sonuçla bordo-mavili camianın efsane teknik direktörleri Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı’nın ardından ezeli rakibini en çok mağlup eden teknik direktör oldu. Fenerbahçe’yi 8 kez, Özkan Sümer’i ise 3 kez mağlup eden Ahmet Suat Özyazıcı’nın ardından 2 galibiyeti bulunan Avcı, dün akşam aldığı galibiyetle Özkan Sümer’i yakaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu